HÍREINK

Ezt a húst viszem a családomnak! Blonde d’Aquitaine marha húsok a Húsháztól! (gasztro ajánlás)

Az elején szeretném leszögezni, hogy ezek a termékek egy picivel drágább árfekvésűek, mint az átlagos marhahús.

Akkor miért ezt viszem haza?

Sznobságból döntöttem így, vagy egyszerűen csak azért, mert megtehetem?

Igazából egyik sem.

Szeretem a jó ételeket, de nem vagyok sznob. Egy sznob nem azt nézi, hogy minek milyen az íze, és a minősége, hanem azt, hogy minél drágább, és előkelőbb legyen. Én minden jól elkészített (és lehetőleg egészséges) ételt szeretek, tehát egyáltalán nem vagyok válogatós, valamint nem is tartozom az előbb említett csoportba.

Akkor azért eszem, mert megtehetem?

Bár nem olcsó ez a termék, később megmutatom, hogy szinte ezt éri meg a legjobban megvenni. Ezenkívül léteznek ennél sokkal drágább marhahúsok is. Tehát a válasz nem itt található meg.

A történet akkor kezdődött, amikor néhány hónappal ezelőtt egy hosszabb időt töltöttem el az Egyesült Államokban. Az ott fogyasztott élelmiszerek hamar kiváltották a döbbenetemet. Az éttermek, és az élelmiszer boltok hormon kezelt, és génmódosított takarmánnyal etetett húsokkal voltak tele. Bár a média elhallgatja ezek káros hatásait, nem nehéz kitalálni, hogy ezek finoman fogalmazva sem az egészségünket szolgálják, csupán a fenntarthatóságot, és a profitot.

Kimondottan rossz érzés volt ezeket a húsokat enni.

Emiatt eldöntöttem az USA-ban, hogy amint hazaérünk, csak a lehető legegészségesebb termékeket fogom a család asztalára tenni.

Egy jó alternatíva

Tavaly óta áruljuk a Blonde d’Aquitaine minőségi marha húst, melyet Magyarországon állítanak elő, és amelyet itt is vágatunk. Nem kapnak semmiféle antibiotikumot, gyógyszert vagy vakcinát az állatok. A téli takarmányuk egy része bió termékekből áll.

Ezek az állatok az év nagy részében szabadon legelnek.

Teljesen más íze van ennek a húsnak.

Az elkészítése nagyságrendekkel rövidebb időt vesz igénybe, mint a „normál” marháé.

A Blonde d’Aquitaine hamar eléri a vágási súlyát.

Ezeket az állatokat kizárólag a húsuk miatt tartják. Fölöslegesen nem fogják a 18-20 hónapos koruknál tovább etetni.

Ez a garancia arra, hogy az állatok fiatalok, emiatt a húsuk is puha, és porhanyós.

A Blonde d’Aquitaine-nek akár a combjából is kiváló steaket lehet készíteni.

Tudom, mert szoktam grillezni ezeket a húsrészeket, amelyeket a korábbi tapasztalatok alapján másnak talán eszébe sem jutna a szabad tűzön elkészíteni.

Emiatt éri meg sokkal jobban ezt a húst vásárolni. Erre céloztam a cikk elején. Itt még nem is beszéltem az energia, és idegrendszer megspórolásról, amit ennek a puha húsnak az elkészítése tesz lehetővé.

Ne hasonlítsuk össze a körtét az almával!

Ez a hús teljesen más kategória.

Mivel ezeket az állatokat kis számban vágatjuk, nincsen óriási mennyiség belőle, viszont a számuk az igények alapján növelhető.

Amennyiben ezt a húst teszi az asztalra, a vendégek örökké hálásak lesznek érte.

Jó étvágyat!

Péterszegi Zoltán

ügyvezető

Húsház Hungary Kft

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink