HÍREINK

Egyszerű praktikák az egészségtelen összetevők helyettesítésére a konyhában

Egyre többen döntenek az egészséges életmód mellett, ezért érdemes néhány ennek megfelelő ételt is felvezetni az étlapra! Segítünk!  Szerencsére a megszokott, a szervezetre káros alapanyagok helyettesítése egyszerű és hatékony módszer az egészségesebb ételkészítéshez. Az alábbiakban néhány egyszerű módszert mutatunk az egészségtelen összetevők helyettesítésére.  Édesítőszerek  A cukor helyett válasszunk olyan édesítőszereket, amelyek kevesebb kalóriát tartalmaznak, és […]

Így készül a tökéletes húsvéti főtt sonka!

Nincs húsvét főtt sonka nélkül!  Sonkát főzni gyerekjáték – a legtöbben ezt gondolják. Csakhogy sokszor az egyszerű feladatok során lehet a legkönnyebben elcsúszni. Ahogy minden ételnek, a főtt sonkának is megvannak a maga apró kis titkai, amelyekkel garantálható az a jól ismert ízélmény, amire az ünnepek alatt mindenki vágyik. Cikkünkben összeszedtük, hogy mire kell figyelni. […]

Az áprilisi hónap terméke: a spenót

A spenót, más néven a paraj az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. A konyhák kedvelt alapanyaga, hiszen enyhén kesernyés, kissé sós ízét rengetegen favorizálják. Áprilisban, amikor a zöld finomságok leginkább hódítanak, jó választás lehet a spenótos ételeket is beépíteni a menübe. Előbb azonban ismerjük meg kicsit közelebbről a leveles zöldségek királyát! Mi fán terem a […]

Gyorsan kell összedobni valamit? Segítünk!

Nagy a forgalom? Gyorsan kell valami igazán különlegeset, finomat az asztalra varázsolni? Van néhány szuper ötletünk, amivel garantáltan lenyűgözi majd vendégeit, méghozzá villámgyorsan! Cordon bleu fűszeres burgonyagerezddel  A hagyományos francia étel, a cordon bleu a tölteléknek köszönhetően egy rendkívül gazdag ízvilágú finomság, aminek egyszerűen lehetetlen ellenállni. Bár elkészítése többlépcsős és kissé hosszas folyamat, bátran fel […]

Itt a tavasz, álljon elő egy frissítő menüvel!

A tavasz a megújulás évszaka, amikor mindenki valamilyen frissítő falat után áhítozik. Állítson össze Ön is egy igazi színes tavaszi menüt! Segítünk! Brokkolikrémleves  A brokkolikrémleves talán az egyik legfinomabb kanalaznivaló, ráadásul néhány percen belül el lehet készíteni. Változatosan kínálható, mivel bátran adhatunk hozzá vöröshagyma darát, reszelt parmezánt vagy zsemlekockát, esetleg mindhárom levesbetéttel fokozható az ízvilág. […]

A márciusi hónap terméke: a medvehagyma

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, a magyar gasztronómiába csupán néhány éve berobbant zamatos fűszernövény. Az ételeknek intenzív ízvilágot biztosító növényt sokan nem tudják, miként építhetnék be a menübe, pedig a medvék kedvence egy rendkívül jól felhasználható alapanyag. Cikkünkből ötletet meríthet, hogyan veheti hasznát a konyhában! Mi fán terem a medvehagyma? A medvehagyma erdőkben, ligetes […]

Tortilla vagy pita – az örök dilemma

A tortillát és pitát egyesek összekeverik, mások csak egyszerűen nem tudják, hogy milyen ételekhez, melyiket érdemes választani. Ez teljesen érthető, hiszen a két kenyérféle mind kinézetében, mind felhasználásában hasonlít egymásra. Érdemes azonban tisztában lenni azzal, hogy mit, mivel ajánlott párosítani. Tortilla – a mexikói falatokhoz A mexikói konyha és immár a világ nagy sztárja a […]

Tésztakisokos – nem csak olasz konyháknak

Hosszúkás, csavart, fodros, csiga – megannyi tésztaféle sorakozik a boltok polcain. Alapanyagukat tekintve nincs különbség közöttük – az alap a liszt, só, tojás, víz –, viszont felhasználásukban már annál inkább. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy egyes pastákhoz milyen állagú szószt választunk. Az izgalmas tésztafajták közül nem könnyű kiválasztani, hogy az adott ételhez melyik lehet ideális, […]

A februári hónap terméke: a karfiol

A karfiol fogyasztása csak a századforduló után terjedt el igazán Magyarországon. Mára azonban igen kedvelt élelmiszerré vált, rengetegen egyenesen imádják. De nem csak íze, tápanyagokban gazdag rózsái miatt is érdemes helyet szorítani neki a menüben, főként februárban, a tél végi vitaminhiány idején.  Mi fán terem a karfiol?  A karfiol a Földközi-tenger keleti tájékáról származik. Közeli […]

Mielőtt lazac steaket sütne, ezt tudnia kell!

A sült lazac elkészítése nem nagy ördöngösség, viszont ha nem ismeri a technikáját, pillanatok alatt elronthatja. Sokan beleesnek abba a hibába ugyanis, hogy – ahogy a többi hús esetében is – biztosra akarnak menni, és sütik, sütik, nehogy nyers maradjon az étel. Ez a húsok többségénél jó technika, a lazacnál viszont semmiképpen sem! A lazacot […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink