HÍREINK

3 mennyei fagyi, amiknek senki nem képes ellenállni

Nincs nyár fagylalt nélkül! A gond csak az, hogy sokan az egészség jegyében elzárkóznak a jéghideg finomságtól. Kínáljon hát házifagyit vendégeinek, valódi gyümölcsökből, természetes alapanyagokból. Miként álljon neki? Hoztunk három villámgyorsan elkészíthető, szuper receptet! Áfonyás fagyi Hozzávalók:  30 dkg áfonya 400 g joghurt 4 ek méz  Elkészítés:  A hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel keverjük össze és […]

Júniusi menüajánló

A nyári hőségben a vendégeket jellemzően a könnyedebb ételekkel lehet megfogni, bevonzani. Emiatt a menüsorokat is ennek fényében érdemes összeállítani. Könnyű leves, laktató, ám nem túlságosan megterhelő főétel és persze a kihagyhatatlan, ínycsiklandó desszert. Hoztunk egy szuper menüötletet, ami igazi júniusi kedvenc lehet!  Fokhagymakrémleves  A nyár leginkább a hideg gyümölcslevesek időszaka, pedig a forró napokon […]

Miben különbözik egymástól a döner és a gyros?

Az utcákon rengeteg gyrosra vagy dönerre specializálódott éttermet találni, ami persze nem véletlen. A finomabbnál finomabb szendvicsek népszerűsége töretlen, sőt egyre nagyobb. A gyrost és a dönert bár sokan egy és ugyanannak tekintik, tudni kell, hogy igenis különböznek egymástól, méghozzá nem is kicsit. Eláruljuk, hogy pontosan miben! Döner – a nagy török hódító  A döner, […]

Berobbant a grillszezon! – 3 tipp a tökéletes falatokért

A grillen sütött ételeket egyszerűen lehetetlen elrontani – sokan így gondolják. Való igaz, hogy a grillen készült ételekkel kissé elfogadóbbak vagyunk – még ha egy kicsit pirultabbak is a falatok, akkor sincs semmi gond. Ám nagy különbségek lehetnek a profin és az amatőr módon grillezett ételek között. Ahhoz, hogy Ön garantáltan a legtöbbet kihozhassa az […]

Májusi menüajánló

Az egyre forróbb napok automatikusan magukkal hozzák a szabadtéri ebédeket, vacsorákat is. Ilyenkor érdemes előrukkolni a lazább menükkel, bátran felkerülhetnek az étlapra akár a gyorskaját és a könnyedebb finomságok is. Van egy szuper menüötletünk, amit garantáltan minden vendég imádni fog! Gyros A görögök valamire nagyon ráéreztek, ugyanis a gyros fogyasztása mára igazi életérzéssé vált. A […]

Lehet király, lehet torpedó, de még koktél is – mi az?

Mire is gondolhatnánk másra, mint a legfinomabb tengerparti finomságra, a rákra? A király, a torpedó és a koktél a legelterjedtebb, legnépszerűbb típusok, de tudni kell, hogy összesen 4 400 rákfajta létezik. Igen, bennünket is megdöbbentett ez a szám! De nem kell aggódni, cikkünkben csak a három nagy kedvenc jellemzőit, felhasználási javaslatait járjuk körül. A legnagyobb […]

A nagy sajtismertető, hogy tudja, mi kerüljön az ételbe

Sajt, ez is sajt, és persze az is! De milyen? Rengeteg típusú sajt található a piacon, amelyek között keménységükben, zamatukban, felhasználhatóságukban is jelentős különbségek lehetnek. Épp ezért jó ismerni a sajtokat, hogy minden ételbe a megfelelő típus kerüljön. Trappista Félkemény, savanykás, enyhén sós sajtfajta. Hideg és meleg ételekhez is tökéletes választás. Akár rántott sajt is […]

Hogyan lehet a tészta al dente?

Al dente, azaz fogkemény: a tészta megpuhul, de még harapható, viszont kicsit roppan a fogunk alatt – ilyen a tökéletes olasz tészta. Felejtsük el a szétfőtt, ragacsos tésztához hasonló készítményeket! Ismerjük meg inkább a pompás al dente tészta titkát. Csak néhány alap lépést kell tudni ahhoz, hogy az olasz finomságok egy következő szintre emelkedjenek. Al […]

Áprilisi menüajánló

Végre elérkeztünk húsvét havához, amikor mindenki degeszre eheti magát sonkával, tojással, tormával és omlós kaláccsal. Ezután persze nehéz megnyerni a sok finomságtól eltelt vendégeket, ám most összeállítottunk egy olyan menüsort, ami garantáltan az asztalhoz vonz mindenkit. Zöldséges tyúkhúsleves húsgombóccal A zöldséges húsgombócleves az első fogások egyik legfinomabbja. Mivel hús is van benne, sok helyen csak […]

Vörösbab vs. tarkabab – melyik a jobb választás?

Az apró, rostban, fehérjében gazdag, könnyen eltartható zöldség évezredeken keresztül az emberiség egyik legfontosabb energiaforrása volt. Az idő múlásával ez mit sem változott, a bab a világ konyháinak a mai napig rendkívül kedvelt étele. Közel 4 ezer fajta bab ismeretes. Létezik többek között fehér, zöld, fekete, vörös és tarka, formájuk pedig lehet kerek, lapos, esetleg […]

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink