HÍREINK

TOP 5 hozzávaló, ami az őszi menüből nem hiányozhat

A jó étlap az évszakváltásokat automatikusan követi és mindig az adott időszak legkedveltebb, idényszerű hozzávalóiból áll. Nyáron természetesen mindenki szívesebben fogyasztja a könnyű salátákat, gyümölcskelyheket, de a hideg idő beköszöntével a melegebb, laktatóbb ételek kerülnek előtérbe.

A gasztronómia legdicsőbb évszaka az ősz. A kulcs ahhoz, hogy az ételapunk a legkecsegtetőbb legyen a vendégek számára -így kiemelkedve a többi étterem közül – a következő hozzávalókról ne feledkezzünk meg!

Nemcsak a szezonalitást, de az egészségeset is hangsúlyozzuk a következő hozzávalókkal:

Sütőtök

sutotok

A narancssárga, édes húsú finomság igazi virágkorát éli. Legtöbbször sütve szokás elkészíteni, pedig számos más felhasználási módra van még lehetőség. Nem markáns ízének köszönhetően sokféle fűszerrel lehet kombinálni főzéskor.

A menüsorokban általában a jól megszokott sütőtökkrémlevessel találkozunk, ami igazán közkedvelt, így érdemes nem elfeledkezni róla, de nem kell ennél az egy alternatívánál megragadni! Töltsük meg vele a húsokat, színesítsük vele a köreteket vagy készítsünk belőle őszi salátát. A gyerekek és a kétkedők is biztosan szeretni fogják, ha kis furfanggal iktatjuk be az ételekbe és sütőtökös desszertként tálaljuk számukra ezt a finomságot!

Ehhez nagy segítséget kínál az előre felkockázott, konyhakész sütőtökünk:

http://hushaz.hu/termekek/tovabbi-fagyasztott-termekeink/sutotok-kocka-oml-10kg/

Kelbimbó

kelbimbo

A kelbimbó jelentőségét nemcsak magas tápértéke, de sokrétű felhasználhatósága is adja. Változatosan elkészíthető, így a hétköznapi ízek kedvelői mellett a gourmet vendégeknek is tálalhatjuk. Levesekbe, ragukba, főzelékként, köretként, rakott ételként, önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható.

Ahhoz, hogy ízletes ételeket készíthessen belőle, válasszon magas minőségű kelbimbót:

http://hushaz.hu/termekek/tovabbi-fagyasztott-termekeink/kelbimbo-4x25kg/

Körte

korte

Az édes, vajas körte az ősz egyik legfinomabb gyümölcse, mely ötletet adhat néhány új, őszi fogás elkészítéséhez! Levesként, kompótnak, mártásnak és desszertként is elkészíthetjük, ezért igazi jackpot- gyümölcs!

Felkockázott, konyhakész körténkből könnyedén készíthet ínycsiklandó falatokat:

http://hushaz.hu/termekek/gyumolcsok/korte-kocka-10kg-oml/

De remekül beépíthető a menüsor közé a körte befőttünk is:

http://hushaz.hu/termekek/egyeb-termekeink/kofa-kortebefott-felezett-25001435g/

Gesztenye

gesztenye

A gesztenye az ősz kihagyhatatlan csemegéje. Rengeteg gyors recept alapanyaga. Sokan azonban csak desszertek között, főként a hagyományos gesztenyepüré tejszínhabbal desszertként szerepeltetik az étlapon, pedig sokkal többféleképpen tálalhatjuk az ételsorunk fogyasztóinak. A gesztenye remek húspótló, jól illik vadhúsokhoz és különféle káposztás ételekhez, köretként helyettesítheti a burgonyát, továbbá a szokásos édes sütemények alapjának is kiváló!

Desszertekhez válassza a praktikus gyorsfagyasztott gesztenyemasszánkat:

http://hushaz.hu/termekek/desszertek/gesztenyemassza/

Alma

alma

Igaz, hogy egész évben elérhető az alma a boltok polcain, de ősszel muszáj előtérbe helyeznünk, hiszen az íze és illata az ételeket is őszi köntösbe öltözteti.

Megbolondíthatjuk akár a krumplipürét is almával, de a húsoknak is nagyon kellemes, különleges ízt ad, a süteményekről nem is beszélve.

Nálunk almacsík és almakocka is elérhető a webshopban. De ha gyorsan elkészíthető almás desszertet keres, akkor válassza házias almás rétesünket.

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink